בפסח התקיימה מכירה של ציוד משומש במאפיית לחמים. הם ניצלו את נקיונות החג כדי להיפטר מציוד שהם לא כבר לא צריכים, ובמקום סתם לזרוק אותו לפח או לאפסן אותו במקום בו יעלה אבק – החליטו לעשות על זה קצת כסף. חושבים נכון שם.
אני כמובן קפצתי על ה"מציאה" ורכשתי לי סלסלת התפחה ותבניתללחם קאסטן, הבלוק המלבני האימתני הזה שאתם רואים בד"כ בבתי קפה ושממנו מכינים סנדביצ'ים מרובעים מושלמים וטוסטים שגם אנורקטיות צעירות מריירות עליהם כשהן עוברות ליד.
את הלחם אפיתי לפי מתכון שהתפרסם בבלוג תופינים בשינויים מינימליים של הרכב הקמחים, היחסים בין הקמח למים ועם השמטת משפר האפייה, שהוא בעיני אסון.
לחם קאסטן
החומרים:
קילו קמח לחם (רצוי שטיבל מספר 2)
100 גרם קמח מלא
3 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
700 גרם מים
חצי קוביית שמרים טריים
אופן ההכנה:
ממיסים שמרים במים ומניחים להם לחמש דקות. מוסיפים קמח, סוכר ומלח. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, ואז 10 דקות במהירות גבוהה. מכסים ומתפיחים שעה. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח. יוצרים נקניק מוארך ומתפיחים שעה נוספת בתבנית, כשהמכסה סוגר על 3/4 מהפתח. לקראת סוף ההתפחה סוגרים לגמרי את הפתח. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כשעה בתבנית. מסירים את הלחם מהתבנית ואופים 20 דקות נוספות. מקררים שעה לפני הפריסה.
נפלא ,חייבת כבר להתחיל להכין לחם….
מה עם העצל שרוצה במכונת לחם? …שילך להשתמש במרשם של המכונה…
מכונת לחם? זה חילול הקודש
הלחם נראה מעולה
באיזה גודל של תבנית הוא נאפה?
40x10x10 בערך
איך?איך פיספסתי את המכירה המדוברת?פעם הבאה תיהיה נחמד תנדב פרטים רלונטיים בזמן .שגם החיים בחורים נידחים יוכלו להיתחדש עם אלטעזאכן משובחים כאלו:))
האם אפשר בתבנית זו לאפות כל לחם? האם המכסה לא מפריע להשחמה? האם ניתן להתיז מים בשפיצר מעל כשהוא סגור? האם הקרום העליון קריספי?
אני לא מעוניינת בלחם לבן אלא בצורה.
תודה ואשמח לקבל תשובות
האם אפשר בתבנית זו לאפות כל לחם?
בעיקרון כן, אבל לא רצוי
האם המכסה לא מפריע להשחמה?
לא, מכסה המתכת מחמם ומשחים כמו התנור עצמו
האם ניתן להתיז מים בשפיצר מעל כשהוא סגור?
ניתן, אך לא נראה לי שיש אפקט
האם הקרום העליון קריספי?
כן
היי תודה רבה על המתכון שנראה מהמם
האם צריך לשמן את התבנית או שהלחם ייצא בשלום?
היי שירי, תודה.
רצוי לשמן קלות את התבנית