לחם קאסטן


לחם קאסטן

בפסח התקיימה מכירה של ציוד משומש במאפיית לחמים. הם ניצלו את נקיונות החג כדי להיפטר מציוד שהם לא כבר לא צריכים, ובמקום סתם לזרוק אותו לפח או לאפסן אותו במקום בו יעלה אבק – החליטו לעשות על זה קצת כסף. חושבים נכון שם.

אני כמובן קפצתי על ה"מציאה" ורכשתי לי סלסלת התפחה ותבניתללחם קאסטן, הבלוק המלבני האימתני הזה שאתם רואים בד"כ בבתי קפה ושממנו מכינים סנדביצ'ים מרובעים מושלמים וטוסטים שגם אנורקטיות צעירות מריירות עליהם כשהן עוברות ליד.

את הלחם אפיתי לפי מתכון שהתפרסם בבלוג תופינים בשינויים מינימליים של הרכב הקמחים, היחסים בין הקמח למים ועם השמטת משפר האפייה, שהוא בעיני אסון.

לחם קאסטן
החומרים:
קילו קמח לחם (רצוי שטיבל מספר 2)
100 גרם קמח מלא
3 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
700 גרם מים
חצי קוביית שמרים טריים

אופן ההכנה:
ממיסים שמרים במים ומניחים להם לחמש דקות. מוסיפים קמח, סוכר ומלח. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, ואז 10 דקות במהירות גבוהה. מכסים ומתפיחים שעה. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח. יוצרים נקניק מוארך ומתפיחים שעה נוספת בתבנית, כשהמכסה סוגר על 3/4 מהפתח. לקראת סוף ההתפחה סוגרים לגמרי את הפתח. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כשעה בתבנית. מסירים את הלחם מהתבנית ואופים 20 דקות נוספות. מקררים שעה לפני הפריסה.

10 מחשבות על “לחם קאסטן

  1. נ. הגיב:

    איך?איך פיספסתי את המכירה המדוברת?פעם הבאה תיהיה נחמד תנדב פרטים רלונטיים בזמן .שגם החיים בחורים נידחים יוכלו להיתחדש עם אלטעזאכן משובחים כאלו:))

  2. פנינית הגיב:

    האם אפשר בתבנית זו לאפות כל לחם? האם המכסה לא מפריע להשחמה? האם ניתן להתיז מים בשפיצר מעל כשהוא סגור? האם הקרום העליון קריספי?

    אני לא מעוניינת בלחם לבן אלא בצורה.

    תודה ואשמח לקבל תשובות

    • האם אפשר בתבנית זו לאפות כל לחם?
      בעיקרון כן, אבל לא רצוי

      האם המכסה לא מפריע להשחמה?
      לא, מכסה המתכת מחמם ומשחים כמו התנור עצמו

      האם ניתן להתיז מים בשפיצר מעל כשהוא סגור?
      ניתן, אך לא נראה לי שיש אפקט

      האם הקרום העליון קריספי?
      כן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s